Yki Räikkälä Kalpeakatseisia näkökulmia Satakunnasta

Miksi linnut ovat vihaisia

  • Miksi linnut ovat vihaisia
  • Miksi linnut ovat vihaisia

En muista, milloin aloin tulla tietoiseksi ilmiöstä Angry Birds. Taisin olla lähinnä välinpitämätön koko jutun suhteen, kun ei juuri mobiilipeliapparaateilla aikaani tappaa ole tarvinnut. Pian niitä kiukkulintuja alkoi tulla vastaan ja tielle vähän joka paikassa. Siis ihan joka paikassa. ”Angry Birds Star Wars –pelissä linnut taistelevat imperialistisikoja vastaan”. Voi kiesus. Liikenneturvakin otti hahmot mukaan valtakunnalliseen suojatie-kiertueeseensa. ”Joka nokka tarkkana”, ”mene yli kun tie on selvä, tipuseni”. Pöh. Pian jo veronmaksajien rahoja käytettiin myös noilla ällöttävillä hahmoilla varustettujen lasten leikkipuistojen hankkimiseen vähän siellä ja täällä. Yksi tuollainen on Porin torilla. Pian niitä on Porissa kolme. Noiden puistojen hinnat liikkuvat sadoissa tuhansissa euroissa. Minulta ei kysytty, mitä mieltä minä olen vihaisten lintujen leikkihäkkyröiden hankkimisesta Poriin. Ilmoitankin sen heti tässä: kaikin mokomin lasten leikkitelineitä vaikka torille. Mutta ilman minkään yksityisen ison firman brändin tukemista. Hankkikoot yksityiset Angry Birds linnunpöntön vaikka kodikseen. Olisikohan kaupunki noin vain pannut kerralla 300 t. euroa leikkipuistoihin ilman tuota ajassa pysymisen eetosta?

Pian Porin keskustaa ”elävöitetään” Angry Birds –ravintolalla. Siitä tulee Suomen ensimmäinen. En ole ylpeä porilaisuudestani tässä asiassa. Ei muuta kuin puiston puolelta sisään huikalle ja torin puolelta ulos suoraan testaamaan kuntoa änkyrä bird –tellinkeihin. Kyllä täytyy todeta, että varsin epätoivoiseksi on mennyt Porin keskustan jama, jos sitä elävöittämään tarvitaan kiukkuisia lintuja ja typerän näköisiä possuja.

Tiedotusvälineistä olen saanut jo pahan ähkyn Rovion ihmeellisestä menestystarinasta ja sitä, kuinka Suomi tarvitsee lisää tällaisia angrybids-ilmiöitä noustakseen. Onko todellakin näin? Jos on, niin alan olla epätoivoinen itsekin. Minkälaisessa maailmassa joudun elämään ja onko tässä erakoiduttava pian? Kun eteeni tulee näitä kiukkulintuja, on minun pakko kääntää katseeni muualle. Haluaisin säilyttää mieleni raikkaana ja seesteisenä. Jotkut asiat vain yksinkertaisesti tökkivät vastaan. Jotkut asiat vain yksinkertaisesti vaikuttavat fyysisesti. Saan näppylöitä kiukkulinnuista. Tulen niistä kiukkuiseksi. Jotkut Angry Birds -tikkarit ja purkat voivat saada oikeasti voimaan pahoin, nimittäin niissä on tavallista enemmän lisäaineita ja erästä joissain maissa kiellettyä väriainetta. Pauligin Angry Birds –kahvi ei sitten minua virkistä. Tuskinpa sitä lapsityövoimaakaan, jolla Pauligin käyttämät kahvipavut on poimittu.

Taisin olla liian pieni, kun näin Hitchcockin Linnut ensimmäisen kerran. Sittemmin olen nähnyt sen pariin kertaan. Aiemmin en huomannut, yllättävää kyllä, että elokuvassa ei käytetty ollenkaan musiikkia. Ei tarvinnut. Elokuva lienee kaikkien aikojen erikoisin jännäri. Linnut alkavat kerääntyä vähän kerrallaan, alkvat käyttäytyä kummasti ja äkkiä aloittavat suurhyökkäyksen kaikkea päin, mikä vain liikkuu ilman että mitään selitystä siihen saadaan. Linnut ovat todella aggressiivisia. Angry Birdsien kiukku on köykäistä sen rinnalla. Elokuvan kuvauksissa muuten käytettiin oikeita lintuja.

Tänään uutisoitiin muutaman koiraspuolisen tintin tappajajengistä, joka terrorisoi erästä lintulautaa. Ne olivat hyökänneet urpiaisten niskaan nirhaten niitä yli 20. Tintit nokkivat roisisti päälaet auki ja vetelivät aivot parempiin nokkiinsa. Ilmeisesti syynä oli nälkä. Ihan tähän eivät angry birdsit taida kyetä. Mutta miksi AB –linnut ovat vihaisia? Luin netistä, että ne idioottimaisen näköiset vihreät possut olisivat kaapanneet lintujen munat. Lienevät minipossuja, tai sitten linnut dinosauruksen kokoisia. Olen antanut itselleni kertoa, että siat ovat älykkäitä eläimiä, mutta en ole vielä kuullut niiden rosvoavan lintujen munia. Mahtavatkohan ne kiukkulinnut olla kiukkuisia nälän takia tinttien lailla? Isäntäfirma riistää niitä ja käärii hilut omaan kassiinsa.

Hitchcockin on sanottu saaneen Linnut -elokuvaansa inspiraation oudosta tapahtumasta San Franciscossa vuonna 1961. Tuhannet lokit alkoivat syöksyä päin taloja ja ihmisiä vähän kuin kamikazet. Hitchcock oli kaupungissa todistamassa tapahtumaa. Elokuva perustuu muuten Daphne du Maurierin novelliin. Pari vuotta sitten lokkien mysteeri selvisi. Meribiologit lokkeja tutkittuaan tulivat siihen tulokseen, että ne olivat syöneet myrkkyä. Myrkyllisiä kaloja. Lintujen mahalaukuista nimittäin löytyi suuri määrä hermomyrkkyä. Kuinka sattuikin, minun hermoilleni kiukkulinnut ovat todellakin myrkkyä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Lasse Askolin

Vastaus löytyy Raamatusta:
"Katsokaa taivaan lintuja..."
Ja sitten Raamatusssa luetellaan, ettei niillä ole mitään järkevää tekemistä eli linnut ovat työttömiä ja ovat olleet jo ajanlaskumme alusta lähtien.
Tuollainen parituhantinen pitkäaikaistyöttömyyden kausi vetää vihaiseksi iloisimmankin lintusen.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Itsellä kävi uskomaton mäihä,tuuri sekä onni

Osti lapsoseni angry birds karkkia ja olikin pahaa joten ähäkutti
Viisivuotias on nyt sitä mieltä että kaikki lintuihin liittyvä on huonoa

Kerrankin trendi jolla minua ei rahastettu paitsi karkkipussin verran

kati sinenmaa

Kun asiaa tutkitaan, niin huomataan ensinnä, että vain Suomessa talintintin nimessä on taliin viittaava sana. Tästä heti huomataan edelleen, että talitinttien himo lihaan on suomalaisten aiheuttama;
jo keskiajalta lähtien täällä on syötetty tinttejä läskillä, joita siten alettiin kutsumaan läskitinteiksi, joka lyheni talitintti -muotoon.

Muualla maailmassa talintintin oloiset linnut eivät ole tuollaisia; oltaisiin varmasti kuultu, jos ne tekisivät samaa muuallakin.

Lähetin tämän myös Radiosuomen luontoiltaan,mutta eivät ymmärtäneet, miten kummassa tämä muka on uusi asia, eikä usalaiset tintit kuitenkaan syö hemmoja :(

Suomalaiset ovat syyllisiä vihaisiin lintuihin, ;(

Jos suomalaisia ei olisi, niin linnutkaa ei olisi vihaisia, byääh..
... eikä ne osaisi syödä läskiäkään, sikaa.

Lasse Askolin

"..Vain Suomessa talitintin nimessä on taliin viittava.."
Höpsistä! Ruotsiksi talitintti on talgoxen.Talia siis heti alussa myös.

Jyri Terttu

Miksi ne linnut näykkivät Urpilaista?

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa