Yki Räikkälä Kalpeakatseisia näkökulmia Satakunnasta

Eroottinen pääoma ja menestys. Ja YLE

  • Eroottinen pääoma ja menestys. Ja YLE

Avasinpa YLE:n nettisivun. Bongasin heyi magneetinomaisesti kiehtovan otsikon: "Eroottinen pääomako avain menestykseen?" Oli sijoitettu ”Koti” osastolle. Tottahan oli klikattava. Esiin tuli kuva, jossa oli pikkutakkiin ja kravattiin pukeutunut (totta kai) nuori nainen. Paitaa ei ollut. Kuvasta oli rajattu kasvot ja kravatin solmusta alaspäin olevat näkymät.

Teksti haastoi: ”Onko muilla enemmän ystäviä? Vallitseeko parisuhdemarkkinoilla osaltasi ikuinen jääkausi? Menevätkö työelämässä ylennykset sivu suun, eikä pomo huomaa ponnistelujasi?” Sain tietää, että eroottinen pääoma on ihmisestä ulospäin heijastuvaa fyysistä ja sosiaalista viehättävyyttä. Sosiaalista viehättävyyttä? Mitä kummaa. On olemassa siis muutakin kuin sosiaalista viehättävyyttä?

Asiaa on tutkinut ja kirjankin aiheesta kirjoittanut oikein tohtori. Dr. Catherine Hakim. Hänen mukaansa eroottinen pääoma on yhtä tärkeä kuin taloudellinen, kulttuurinen ja sosiaalinen pääoma. On hienoa, kun tohtori kertoo minulle asioita, joista minulla ei ollut aavistustakaan.

Brittitohtoria peesaa jutussa Väestöliiton seksuaaliterapeutti Maaret Kallio. Hän kertoo, että kauniit vauvat ovat etulyöntiasemassa heti lähtöviivoilla. He saavat hoitajilta enemmän huomiota ja heille hymyillään enemmän. Kauniit vauvelit saavat vaatimuksensa helpommin läpi ja näitä paijataan enemmän. Huh. Älköön kukaan syntykö rumana. Olikohan tohtori Mengelellä ulkonäkökriteerejä objekteja tutkimuksiinsa valitessaan?

Jutussa tuli onneksi meille vähemmän kauniille rohkaisun sanoja: Jos et ole sattunut syntymään kaunistuksena tai komistuksena, on aina hyvä huumorintaju, sosiaaliset taidot ja charmi apuna. Ja eroottinen pääoma voi hyvin ja kasvaa. Hienoa. Saamme helpottua. Ei muuta kuin vitsintynkää lykkäämään, ovia aukomaan, hyvää päivää sanomaan, ja… ja… niin miten sen charmin saikaan?

Minä saan neuvon lisätä omaa säteilyäni: minun pitää hymyillä ja suoristaa ryhti. Niinpä väännän puuhevosnaamalleni kireän hymyn ja välilevyilleni armoa antamatta nostan rustot ryskyen päätäni ylemmäs. Siellä yläilmoissa ilmakin on raittiimpaa. Ja kaikki huomaavat, että tässä on potentiaali, tarmokas, viriili, fiksu ja muutenkin mukava tyyppi. Ei paskempi tapaus, porilaisittain. Kannattaa maksaa parempaa liksaa, hei.

Mennäänpä testiin. ”Laita rasti ruutuun jos väittämä kuvaa sinua hyvin:

o Saan usein kehuja kauneudestani/komeudestani

o Minulla on ”timmi” kroppa

o Olen seksuaalisesti viehättävä ja kiinnostava

o Seksuaaliset taitoni ovat hyvät

o Otan usein johtajan roolin ryhmätilanteissa

o Osaan ilmaista tunteitani muut huomioiden” jne.

Mitä muuten tarkoittaa tunteiden ilmaisu muut huomioiden? En ymmärrä.

Näin siis YLE:n, verovaroin ylläpidetyn yleissivistävää tehtävää hoitavan mediayhtiön sivuilla. Niin se vain on, Raamatussakin jo ammoin todettu: kellä enemmän on, sille enemmän annetaan. Olemme eroteltu jo vauvoina parempiin ja huonompiin. Mutta mitäs tuosta, eihän meidän tarvitse ulkonäköpaineita ottaa. Sen kuin vain virnistelemme ruoto suorana, niin johan tilipussi paksunee ja kaikki painaa tykkää-nappia meille. Ja flaksi käy. Luuserius siis on kyllä ihan oma valinta. Kukas käski olla oleskelemassa vain, eikä sen sijaan kasvattaa omaa eroottista pääomaansa?

Voi ketun ja paavin pallit! Tähän on tultu. Ymmärtäisin hyvin, jos tämä ”uutinen” olisi ollut vaikkapa MTV3:n sivuilla. Mutta että YLE:n sivuilla. Kyllähän tämä Suomen YLE:n kehitys piti olla nähtävissä jo aikoinaan Ison Pajan rakentamisessa, johtajien määrän kasvattamisessa sekä sellaisten ohjelmien lakkauttamisissa kuten Isänmaan kaikuja sekä Hannu Taanilan päiväkirjat. Luontevaa kehitystä tässä on Yle Puheen raiskaaminen sekä uutisuudistus, johon kului vähintään miljoona. Mitä saatiin? Parempaa? En minä vaan tiedä. Epämääräisen näköisiä lähetyksiä, joiden pitäisi olla uutisia, mutta näyttävät ja kuulostavat juonnetulta ohjelmavirralta. Epämääräisen kuuloisia tunnareita alkavien uutisten merkiksi, jotka eivät viestitä minulle mitään.

Tämä YLE:n tarjoama testi on kuin itse itselleen laatima horoskooppi. Miksi verorahoin ylläpidettävä mediayhtiö suoltaa silkkaa silkkoa, humpuukia ja päiväunia? Ja sellaista humpuukia, missä on takana ilmiselvä eriarvoistamisen hyväksyvä eetos.

Testi on täällä: http://olotila.yle.fi/mina/seksi/eroottinen-paaomako-avain-menestykseen

Siitä vain testaamaan ja itsepetostelemaan oma erotic capital. Testasinpa itseni. Ensin niin kuin itse kuvittelen olevani. Sain erinomaisen tuloksen. Sitten tein sen inhorealistisesti eli totuudenmukaisesti. Tulos oli masentava: ”eroottinen pääomasi heikko”. Täysi nolla. No, tiedänpä nyt, miksi olen tällainen köyhä luuseri. Mutta sain rohkaisevia neuvoja: ”Kiinnittämällä huomiota ulkonäköösi, olemalla sosiaalisempi ja herättelemällä talviuniaan nukkuvaa seksuaalisuuttasi olosi voi piristyä.”

Tästä on hyvä nousta. Kun noudatan tunnollisesti neuvoja, olen pian kukkulan kunkku, ihailtu ja kadehdittu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Olle Brand

Tarkoittaako eurosuomalainen eroottinen pääoma vanhasuomeksi haureellisuutta?

Käyttäjän YkiRikkl kuva
Yki Räikkälä

Kyllä. Sitä arvoa, joka on meille se kaikista tärkein. Ja YLE:lle. Yksikään kaupallinen mediayhtiö ei ole sitä niin hyvin omaksunut kuin meidän oma YLE.

Käyttäjän marihuusko kuva
Mari Huusko

Aika kökkö testi; joudut itse laskemaan omat pisteesi ja tulos on hyvin arvattava. Heikkoa pukkasi tähänkin suuntaan.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Onneksi on tullu vanhaksi

Aivan sama onko vai eikö ole pääomaa (edes erotico-tico sellaista)
Siinähän kukkoilevat kukonpojat ja kanat kaakattavat

Voi katsella vierestä että juu ei
Ei jaksa

Puheenaiheeseen liittyvää

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa